Milde Båtlag

KLUBBMESTERSKAP 2009

Lørdag 19. september og
Søndag 20. septemberKlubbmesterskap 2009, Joller og Oselvar

Lørdag 19. september avholdt Milde Båtlag sitt klubbmesterskap for joller og oselvar i vekslende vær med regn og sol og frisk bris fra sydøstlig til sydlig retning, 4 - 9 m/s.

Kl. 11.05 startet snipene i jollenes første seilas på pølsebane i Fanafjorden rett utenfor Mildevågen. 13 joller deltok fordelt på Snipe, Zoom8, RS Feva og Optimist.

Snipeklassen, som hadde 6 deltakende båter, seilte åpent klubbmesterskap, slik at med 2 båter fra BS og en fra Hjellestad, fikk de 3 Milde båtene litt konkurranse å bryne seg på. I alt seilte snipene 3 seilaser, mens de øvrige jollene seilte 2 seilaser fra kl. 11.00 til kl. 13.00.
P.g.a. sterk vind seilte de 5 deltakende båtene i Optimist C to seilaser inne i Mildevågen, hvor løpet gikk ut vågen, rundt Mildeskjæret og tilbake. Dermed fikk alle jolle seilerne være i aktivitet på et nivå som passet dem, og hvor sikkerheten var godt ivaretatt.

I pausen mellom jolleseilasene og oselvarseilasene ble det servert pizza til de unge seilerne, mens de voksne fikk deilig kjøttsuppe og rundstykker.

Etter bespisningen ble interesserte jolleseilere fordelt i oselvere som eventuelt trengte mannskap. Fire oselvere deltok og første seilas startet presis kl. 14:35 på samme pølsebane som for jollene. Vind fra SSØ, 4-9 m/s. Andre seilas startet kl. 15:20.

Premieutdeling for jollene ble foretatt i Mildenøstet under bespisningen, mens premieutdeling for oselvar ble avholdt umiddelbart etter at seilasene var avviklet.

Klubbmestre joller og oselvar ble:
Klasse Optimist A: Mathilde Handal Bruvik.
I klassene Optimist B, Zoom8 og RS Feva deltok det kun en båt i hver klasse, slik at det ikke ble kåret noen klubbmester i disse klassene.
Klasse Snipe: Erling Nesse og Helge Holmbek.
Klasse Oselvar Spriseil: Erling Nesse, Birte Sture, Inger Lise Milde.
Klasse Oselvar klasse K: Kjell Milde, Hans Jørgen Milde og Rolf Steinsvik.


Klubbmesterskap 2009, Tur- og havseilere

Søndag 20. september avholdt Milde Båtlag sitt klubbmesterskap for tur- og havseilere i bris fra VSV 2-7 m/s.

11 båter deltok, 5 i klasse LYS med spinnaker og 6 i klasse LYS uten spinnaker. Det ble gjennomført to seilaser, som begge var tellende i poengsammendraget.

1. seilas startet kl. 12.05 og ble seilt på pølsebane med start nordøst for Selvågen i ytre Fanafjorden og med kryssmerket opp mot nordøstre spissen av Bjelkarøy-Buarøy. Første båt i mål, "Miramis", seilte det 4.0 n.mil lange løpet på 1.08.43.
2. seilas startet kl. 14.36. Samme pølsebane og hvor "Miramis" nok en gang var raskeste båt med utseilt tid på 1.00.51.

Etter avsluttet seiling kunne seilerne slappe av med deilig kjøttsuppe og rundstykker i Mildenøstet før premieutdeling både for klubbmesterskapet og Mildetrimmen 2009.

Klubbmestre tur- og hav ble:
Klasse LYS med spinnaker: NOR 12106 "Bulle", Stein Olav Drange og Gunnar Milde.
Klasse LYS uten spinnaker: NOR 1274 "Millennium Falcon", Nils-Ove Nipen, Ove Gram Nipen, ..., ....RESULTATER

Snipe
Øvrige joller
Oselvar
Tur- og havseilere