Milde Båtlag

KLUBBMESTERSKAP 2014

Lørdag 20. september og
Søndag 21. september

Klubbmesterskap 2014, Joller og Oselvar

Lørdag 20. september avholdt Milde Båtlag sitt klubbmesterskap for joller og oselvar. Jollene seilte sine seilaser fra kl. 11.00, mens oselverne seilte sine seilaser fra kl. 14.30.

4 optimistjoller og 7 sniper stilte til start. Snipene seilte på pølsebane i Fanafjorden utenfor Milde, mens optimistjolleseilerne, som alle var uerfarne Optimist C seilere, fikk seile på egen bane i ytre del av Mildevågen. Dessverre ble det en nokså våt fornøyelse for både jolleseilerne og arrangørene, da regnet til tider bøttet ned, mens vinden var ustabil i både retning og styrke. Hovedsakelig sydøstlig vind, men med innslag av vind fra både nord, øst og vest, varierende fra 0 til 3-4 m/s.

Likevel greide arrangørene på de to banene å få gjennomført to seilaser for begge klasser. Dog måtte snipenes første seilas avkortes p.g.a. lite og meget skiftende vind.
Snipenes andre seilas fikk imidlertid bedre vind, slik at det ble seilt full pølsebane.
I pausen mellom jolleseilasene og oselvarseilasene ble det servert deilige hamburgere til seilere, funksjonærer og andre. For snipene ble det foretatt premieutdeling for Klubbmesterskapet 2014, samt for snipe/jolle-trimmen 2014, som i år omfattet 32 seilaser fordelt på 11 mandagskvelder.
Det vanket også deltakerpremier til de fire optimistjolle seilerne, som storkoste seg med seilas i Mildevågen, selv om det ble noe vått etter hvert.

Etter bespisningen var det klart for oselvarseilas. Fire oselvere deltok, tre spriseilriggede og en med 10 kvm bermudaseil. Første seilas startet kl. 14:45 på samme type pølsebane som for jollene. Båtene seilte på respitt mot hverandre under Oselvarklubbens Respittsystem. Andre seilas startet kl. 16:00.
Premieutdeling for oselvar, både for Klubbmesterskapet og Oselvartrimmen, ble avholdt umiddelbart etter at seilasene var avviklet.

Klubbmestre joller og oselvar for 2014 ble:
    Klasse Snipe:    Erling Nesse og George Martin Børve.
    Klasse Oselvar:    22 "Fant", Svein Drevsjømoen og Reidar Didriksen.


Klubbmesterskap 2014, Tur- og havseilere

Det ble sesongavsluttning med smell i da Milde Båtlag Søndag 21. september avholdt sitt klubbmesterskap 2014 for tur- og havseilere. I solskinn og nordlig frisk bris, som økte til liten kuling, fikk de 9 deltakende tur- og havseilerne virkelig tatt seg ut i de to programfestede seilasene. Etter hvert ble det så mye vind at kun fire båter startet i andre seilas. De øvrige båtene seilte til land, noen med tekniske havarier, mens andre syntes det ble nok vindkraft å hanskes med.

Det deltok 7 båter i klasse NOR Rating uten spinnaker og 2 båter i TUR-klassen. Første seilas startet kl. 12.05 og ble seilt på en ca. 5.0 n.mil lang trekantbane. Første båt i mål ble TUR-klasse båten "Dina", som seilte løpet på 45 min 10 sek.
Andre seilas startet kl. 13.10 og ble seilt på samme bane. Først i mål var "Karina", som seilte løpet på 45 min 32 sek.

Etter avsluttet seiling var det servering av viltgryte i 2. etg. i Mildenøstet, før det ble avholdt premieutdeling både for klubbmesterskapet og Mildetrimmen 2014. Praten gikk livlig til avsluttende kaffe og vafler.

Klubbmestre tur- og hav 2014 ble:
    Klasse NOR Rating uten spinnaker:    NOR 1274 "Millennium Falcon", Nils-Ove Nipen, Ove Gram Nipen og Kristian Bauge Hella, som vant på korrigert tid i begge seilaser og fikk 2.0 poeng sammenlagt.


RESULTATER

Joller
Oselvar
Tur- og havseilere