Milde Båtlag

KLUBBMESTERSKAP 2016

Lørdag 24. september og
Søndag 25. september

Klubbmesterskap 2016, Tur- og havseilere

Lørdag 24. september avholdt Milde Båtlag sitt klubbmesterskap 2016 for Tur- og Havseilere.

I overskyet vær, men med laber til frisk bris fra SSØ, ble det en flott sesongavslutning for tur- og havseilerne. Med sydlig frisk bris, 6 - 11 m/s, fikk de 8 deltagende båtene to fine seilaser i Fanafjorden mellom Grønevika og Krokeide.

Det deltok 6 båter i klasse NOR Rating uten spinnaker og 2 båter i TUR-klassen. Første seilas startet kl. 12.05 og ble seilt på en ca. 4.5 n.mil lang trekantbane.
Andre seilas startet kl. 13.10 og ble seilt på samme bane. Første båt i mål i hver av seilesene var "Stegg XVI", som brukte h.h.v. 36 min 11 sek og 36 min 27 sek på hver seilas.

Etter avsluttet seiling var det servering av deilig stormsuppe i 2. etg. i Mildenøstet, før det ble avholdt premieutdeling både for Klubbmesterskapet 2016 og Mildetrimmen 2016. Praten gikk livlig til avsluttende kaffe og vafler.
Jentelaget sto for tilbereding og matservering, representert ved Lise og Marianne.

Klubbmestre tur- og hav 2016 ble:
    Klasse NOR Rating uten spinnaker :    NOR 14930 "Stegg XVI", Stein Olav Drange, Gunnar Milde, Jan Fossberg, Jarle Magnussen, Rune Gåsø, som fikk 2.0 poeng sammenlagt etter å ha vunnet begge seilasene på korrigert tid.


Banesjef: Rune Søreide.Klubbmesterskap 2016, Joller og Oselvar

Søndag 25. september avholdt Milde Båtlag sitt klubbmesterskap for joller og oselvar.

På grunn av sterk vind var det bare snipene som gikk utpå Fanafjorden for å seile om klubbmesterskapet. RS Feva og oselvar avsto fra å seile.

I vekslende sol og overskyet vær, men i frisk bris og etter hvert kuling i kastene, seilte snipene 2 seilaser på pølsebane i Fanafjorden utenfor Milde.
Første seilas startet kl. 11.05, mens andre seilas ble startet kl. 11.35. I den sterke vinden valgte en av båtene å bryte seilasen allerede i første seilas og seilte til lands. Underveis i andre seilas fikk man både kullseilinger og tekniske havarier på rigg og spilebom, slik at to av de fire startende båtene i denne seilasen, også måtte bryte og gå til lands. Med kun to båter igjen på banen valgte banesjefen å droppe tredje og siste seilas.

Etter seilasene ble det servert karbonader og vafler til seilere, funksjonærer og andre i Mildenøstet før premieutdeling. For snipene ble det premieutdeling for Klubbmesterskapet 2016, samt for Snipe-trimmen 2016, som i år omfattet 28 seilaser fordelt på 11 mandagskvelder.
Det ble også foretatt premieutdeling for klasse RS Feva i Jolletrimmen 2016 og for klasse Spriseil i Oselvartrimmen 2016.
Jentelaget sto for tilbereding og matservering, representert ved Sissel, Torill og Sara.

Klubbmestre i joller for 2016 ble:
    Klasse Snipe - Åpent klubbmesterskap:    NOR 28531 Tord Hjellestad, Kristian Sandtorv, HjS, 2.0 poeng, etter seier i begge seilasene.

Banesjef: Gunnar Milde.RESULTATER

Joller
Oselvar
Tur- og havseilere