Om Milde båtlag

Idrettslaget Milde Båtlag ble stiftet den 8. mai 1928 og har helt siden starten vært et samlingspunkt på Milde, noe som gjør at samholdet i laget er sterkt, og det tar kort tid å bli kjent med andre i laget. Milde båtlag er tilsluttet Norges Idrettforbund, Norges Seilforbund, Vestland Idrettsforbund og Vestland seilkrets.

Nye medlemmer blir tatt vel imot enten de seiler Snipe eller andre jolletyper, Oselvar, eller sverger til de større båtene. Og de erfarne gir kyndig veiledning i rigging, trim og båtpuss.

Milde båtlag arrangerer en rekke treningsseilaser i løpet av vår og høst-sesongen. Dette omfatter jolleseiling (Sniper) og Oselvar på mandagene og Mildetrim (tur og hav) annenhver tirsdag i sesongen. Sammen med Os seilforening arrangerer vi Korsfjordtrimmen (tur og hav) de andre tirsdagene, samt Askeladden i august der en seiler ned til Våge på Tysnes lørdagen og tilbake søndag. Vi arrangerer vanligvis også en Sommeregatta for ulike klasser i juni og klubbmesterskap i september. Vi har tradisjon for å arrangere både Oselvar NM og Master Snipe NM. Dette går gjerne på rundgang mellom de ulike seilforeningene de ulike årene.

I Milde båtlag er det et unikt miljø. Her blir du tatt vel imot fra første dag som nytt medlem, og på kaien blander båtpraten og vinnertipsene seg ofte med lukten av vafler og kaffe.

Med jevne mellomrom arrangeres det også seilerfester og annet sosialt samvær i Mildenøstet.

Milde Båtlag holder til i den vakre Mildevågen ved Fanafjorden, og har flotte «idrettsbaner» rett utenfor nøstveggen.

Beliggenheten gir muligheter til trygg innenfjords seilas i Fanafjorden, men tilbyr også friskere utfordringer i Korsfjorden for deg som ønsker det. Dermed danner de naturgitte forhold en god ramme for at du som seiler skal ha de beste treningsmuligheter.

Milde Båtlag disponerer to nøst og flere kaianlegg med plass til over 70 båter, og har muligheter til å vinterlagre rundt 40 båter på land og rundt 40 på sjø.

Nærmeste naboer er de populære rekreasjonsområdene, Arboretet på Milde og badeplassen Grønneviken, noe som gir deg flere tilbud etter endt seilas, enten du besøker oss som gjest, eller velger å melde deg inn som medlem i båtlaget.

Milde Båtlag er tilsluttet
Norges Idrettsforbund
Norges Seilforbund
Vestland Idrettskrets
Vestland Seilkrets

Milde Båtlag er også medlem av:
NOK, Norsk Optimistjolleklubb
Oselvarklubben
Zoom8, klasseklubb i Norge
Milde og Hjellestad grendalag

Linker til andre seilersider

Askøy Seilforening
Austevoll Seilforening
Austevoll Seilforening på FaceBook
Bergens Seilforening
Båtlaget Njord Tysnes
Båtlaget Njord Tysnes på FaceBook
Florø Seilforening
Hjellestad Seilforening
Måløy Seilforening på Facebook
Nordhordland Seilforening
Os Seilforening
Ran Seilforening
Stord Seilforening

Shetland Race

SCIRA NORGE
Fana Snipeklubb

KNS

NOR Rating – Norsk Klasseklubb for Tur/Hav

Oselvar service
Illustrerte Seil- og Riggtrim
Båtliv på Internett

Skroll til toppen